Blyantskisser fra Puerto de Mogan

I desember 2010 var jeg en tur på Kanariøyene. Ikke så mye å skryte av kanskje, men øyene har faktisk både flott natur og sjarmerende bebyggelse, hvis man bare oppsøker de rette stedene. Jeg dro blant annet til Puerto de Mogan – en av de vakreste landsbyene på Gran Canaria. Mac’en min og det digitale tegnebrettet lot jeg bli hjemme, men jeg gravde frem et par blyanter og en liten skisseblokk fra et bortgjemt skap. Jammen lenge siden jeg har tegnet på gamlemåten nå. Og resultatet ser du nedenfor.

Tegning 1: Puerto de Mogan er full av små sjarmerende bygninger og gater med overhengende blomster i alle retninger. Koselige butikker og restauranter er det også mange av.

Tegning 2: Frem til midten av 80-tallet var byen en liten fiskerlandsby. Nå så jeg bare masse luksus-seilbåter i havna. Fiskebåtene hadde nok måttet vike plassen.

Tegning 3: Om kvelden sitter de lokale gubbene på et gatehjørne og spiller høylytt kort.

Tegning 4: Puerto de Mogan kalles ofte for Lille Venezia på Gran Canaria. Både på grunn av de trange gatene, og for bruene over kanalene som renner ned mot havna.

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler