Tegning til FIS European Cup Norefjell

På Norefjell 13. og 14. mars 2024, ble det arrangert FIS Europacuprenn for kvinner. Krødsherad Alpint tok på seg oppgaven med å arrangere to Europacuprenn for noen av verdens beste damer i alpint. Omtrent 150 deltagere fra hele skiverdenen, inkludert utøvere, trenere og støtteapparat, var på Norefjell disse dagene. I tillegg til masse flott publikum som heiet på alpinistene.
Les mer om saken på Bygdeposten før rennet , og etter rennet.

Norefjell alpinanlegg på en solfylt dag. Utsikten er det ikke noe å si på.
Norefjell alpinanlegg på en solfylt dag. Utsikten er det ikke noe å si på. Foto: W. Bøe

Jeg lagde en tegning/plakat til arrangementet. Denne ble trykket opp i begrenset opplag på 30 nummererte eksemplarer, der omtrent halvparten ble gitt som premie til de beste utøverne.

Tegning til FIS European Cup Norefjell. Tegning av W. Bøe
Tegning til FIS European Cup Norefjell. Tegning av W. Bøe

Tegningen er inspirert av en plakat jeg har laget tidligere med Stein Eriksen og OL i 1952 som motiv. Den nye plakaten har motiv med skiløpere fra både 50-tallet og fra moderne tid. For å vise at Norefjell er en arena for store arrangementer, både tidligere og nå.

Kuriosa: Som flaggstenger har jeg lurt inn et par gamle «Splitkein ski«. På 1950- og 1960-tallet var Splitkein ski dominerende i norsk og internasjonal skisport. De blei produsert på Hønefoss, og var laget i limtre. Eier av Splitkein-fabrikken var Laila Schou Nilsen, kanskje Norges mest meritterte idrettskvinne gjennom alle tider. Hun etablerte også bedriften Splitkon Limtre, som produserte forskjellige andre konstruksjoner i limtre. I 1969 overtok friidrettsutøveren Arne Engebretsen denne bedriften. Han etablerte en ny og moderne fabrikk ved Kløftefoss, et par mil sør for Norefjell.

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler