Plakat fra Gaustatoppen

Her er en retro skiplakat jeg har tegnet med motiv fra fra Gaustatoppen. Den er tegnet digitalt i programmet Photoshop, fortrinnsvis på en iPad. Du kan kjøpe plakaten i nettbutikken min på Multiart.no

Gaustatoppen er et fjell i Tinn kommune, men ligger også delvis i Tuddal i Hjartdal kommune, i Vestfold og Telemark.
Gaustatoppen rager majestetisk over Rjukan, og blir gjerne omtalt som Norges vakreste fjell. Toppen på 1883 moh er et populært turistmål, og byr på fantastisk utsikt over Sør-Norge. Under ideelle forhold har man utsikt over en sjettedel av fastlands-Norge. Turen opp til Gaustatoppen er en relativt enkel tur, selv om ca. 660 høydemeter skal forseres. Nær toppen ligger Gaustatoppen turisthytte, også kalt Gaustahytta. Hytta har enkel servering hver dag i sommersesongen, og noen helger på høsten. Ved foten av Gaustatoppen ligger Gaustablikk Høyfjellshotell.
Gaustatoppen er en av de mest værharde fjelltoppene i landet, og de øverste 200 meterne er oppsprukket fjell, og enorme steinmasser holdes på plass takket være permafrosten. Gaustatoppen er også populært for skientusiaster. Inne i fjellet går Gaustabanen, en kabelbane som frakter folk fra Langefonn ved foten av fjellet og opp til toppen.

Plakaten kan du kjøpe her >

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler