Plakat fra Norefjell OL 1952, med Stein Eriksen

Stein Eriksen.
Storslalåmkonkurransen for menn under Vinter-OL 1952 ble avholdt på Norefjell i Krødsherad fredag 15. februar 1952 kl 13.00, med 83 utøvere fra 26 nasjoner. Det var første gang øvelsen ble avholdt under OL-programmet. Stein Eriksen fra Norge vant her gull, og var den første alpinisten utenfra Alpene som vant OL-gull i alpint for herrer. Han fikk også 6. plass i utfor på Norefjell dagen etter.
19. februar fikk Eriksen sølvmedalje i slalåm, som ble avholdt i skibakken Rødkleiva i Oslo.

I 1954 ble han den første alpinisten som tok tre gull i ett og samme VM da han vant slalåm, storslalåm og kombinasjonen i Åre. Etter mesterskapet flyttet han til USA. Der jobbet han blant annet som skidirektør for skianlegget Deer Valley i Utah. Eriksen anses som en av grunnleggerne bak moderne alpint, og nordmannen ble kjendis i USA.

Plakaten har jeg tegnet for hånd med sort filtpenn på papir, og så scannet den inn og fargelagt den i programmet Adobe Photoshop. Se fremgangsmåten i videoen nedenfor:

Her er en annen film om Stein Eriksen:

Stein Eriksen, Norefjell-OL 1952
Stein Eriksen, Norefjell-OL 1952

Det var ikke så lett å finne bilder fra storslalåmrennet på Norefjell fra konkurransedagen som jeg kunne bruke som referanse til en tegning. Men noen filmklipp og bilder fant jeg da. Dessverre var de fleste i sort-hvitt, så fargen til Eriksens skidrakt har jeg gjettet meg litt til. Et annet element på plakaten som noen kanskje kjenner igjen, er tegningen av skistavene og flaggene – som er inspirert av den offisielle vinter-OL plakaten fra 1952, laget av Knut Yran.
Tegningen er trykket opp som plakat, som kan kjøpes her.

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler