Tegning av Apachehøvdingen Geronimo

Geronimo var en anerkjent leder, medisinmann og kriger (1829 – 1909).
Han hadde angivelig evnen til å se inn i fremtiden og forutse hendelser som skulle komme. Det blir i tillegg påstått at han, av sin «Kraft», var blitt lovet at han aldri skulle bli drept av noe våpen i krig. Han kalte seg aldri for «høvding», men ble likevel ansett som en fremragende leder.

Geronimo poster quote
Geronimo poster quote

Apachene ble på midten av 1800-tallet tvunget til å bo i reservater av hvite soldater som etterhvert tok kontroll over vesten. Geronimo rømte flere ganger fra reservatene han ble satt i, og ble berømt for sine tokter. Geronimo og hans apacher blir ansett som de siste «ville indianere» i amerikansk historie. Les mer på wikipedia. Jeg kan også anbefale boka «Du finner meg i fjellene«, av Forrest Carter. Boka bygger på autentiske beretninger om Geronimos liv og kamp mot blåjakker.

Tegningen jeg har laget, er gjort med fargeblyant og lavering med sort akvarell. Se timelapse-video nedenfor.

Geronimo gikk nok neppe rundt med fjærpryden som jeg har tegnet ham med. Men på sine eldre dager stilte han opp til fotografering i forskjellige settinger, også med fjær, antagelig for å brødfø sine nærmeste – frem til han døde i Fort Sill i 1909. Jeg synes fjærpryden er dekorativ til bruk i en tegning, selv om hovedpersonen ikke ser særlig blid ut…

Tegningen er trykket opp som poster, som kan kjøpes her.
Hvis du er interessert i å kjøpe originaltegningen, så send meg en mail

Geronimo poster plakat
Geronimo poster plakat

 

 

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler