Styling av QR-koder

Hvorfor så kjedelige QR-koder? Det har jeg undret meg over helt siden disse kodene begynte å dukke opp rundt omkring for et par år siden.

qr_tegnebloggenEn QR-kode er som regel en firkant, bestående av et pixelmønster i sorthvitt. Tre av firkantens hjørner har identifikasjonspunkter som gjør at scannerprogrammet på mobilen kjenner den igjen som en QR-kode. Resten av pixelmønsteret i firkanten kan inneholde forskjellig informasjon. Oftest en url til en web-side, eller en video, osv. Denne koden kan gjerne lages gratis av en generator man finner på nettet. Jeg har selv brukt delivr.com. (Uten at jeg egentlig vet noe videre om denne tjenesten.) Her kan man også registrere en konto, og se hvor mange som scanner koden din. Men hvis man bruker f.eks Linkpulse fra før, er det nok kanskje like greit å legge inn en slik tag i koden i steden. Mer om QR-koder kan man lese på Wikipedia.

Men som sagt, så synes jeg disse QR-kodene ser passe kjedelige ut. Jeg har derfor eksperimentert med å endre litt på form og farge, og kommet frem til at man faktisk kan gjøre en del endringer, og fortsatt ha en lesbar kode. Et par eksempler ser dere nedenfor her.
(Hvis du ikke allerede har en QR-scanner på din smart-telefon, er det bare å laste ned en gratis QR-app fra din mobilstore.)

QR_koder

kampanje

Annonsen for SOL-mobil, inkludert de
nevnte QR-koder,var på trykk
i Kampanje, desember 2012.

Mer av samme

Multiart Shop

spot_img
spot_img

Siste artikler